Dag 6: Klossen

När hunden kan sluta upp vid sidan när jag går är det ju även bra om den kan komma in till min sida när jag står stilla. Något jag ofta ser både på kurs och prov är att just den delen strular. I många fall kan hunden inte komma in till sidan alls utan hjälp av förarens händer eller att föraren rör på axeln eller tar ett steg åt något håll. Det spelar ingen roll om hunden går runt bakom dig för att komma in till sidan eller vänder in framifrån. Det gör egentligen inte heller något om den sitter lite snett i jaktsammanhang. Men eftersom många tenderar att bli irriterade på att hunden inte sitter rakt och det är lättare att börja gå ett bra fotgående om hunden sitter rakt så rekommenderar jag verkligen att lära hunden det.

Detaljträning

En klassiker i lydnadssammanhang är övningen “Klossen” och den använder vi även för att få till en bra utgångsställning i jaktfoten. Har du ridit känner du igen det som en framdelsvändning – helt enkelt att hunden stampar med framdelen på samma ställe och vrider bakdelen runt för att komma in i position vid din vänstra sida.

Totte på “Klossen”

Här visar Lena hur det kan se ut:

https://
Från första kloss-klicken till att börja gå.

Dagens uppgift

  • Fundera på om din hund kommer in och sätter sig så rakt vid sidan som du vill? Eller vilken del av klossträningen skulle du ha nytta av att göra?
  • Träna minst ett fotgåendepass (skriv upp hur många pass och minuter du tränar).
  • Berätta gärna om din egen träning och peppa andra genom att kommentera här på hemsidan och/eller på vår Facebooksida.
  • Om du inte varit med i utmaningen från början, läs mer om hur den går till här: Dag 1: Fotgåendeutmaning.

1 reaktion på ”Dag 6: Klossen”

  1. Pingback: Dag 9: Följa vänster ben - Apportering till vardag och fest

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg