Passivitetsträning

I klickerträningen vill vi ha aktiva hundar som bjuder på beteenden som vi kan belöna, men vi måste också träna passivitet med dem så att de lär sig att koppla av. Passivitetsträningen är även viktig i jaktträningen där det ställs stora krav på att hunden ska vara tyst och lugn oavsett vad som händer runtomkring. Här hittar du våra blogginlägg om passivitetsträning, lugn och ro-träning och av- och påknappsträning.

Julkalender Lucka 22: Lite om att bryta förväntan

Dagens julklapp kommer från oss på Klickerförlaget och är en privatlektion med Lena Gunnarsson (60 min). Vi tipsar också om hur du kan träna din hund på att ha rätt förväntan, både i arbete och vila.

Det enda du behöver göra för att ha en chans att vinna är att skriva en motivering på vår hemsida eller Facebooksida till varför du vill ha dagens julklapp.

läs mer

Förväntningar

Den senaste tiden har både Elsa och jag jobbat en del med våra hundars förväntningar. Ni känner säkert igen hur lätt det är att hunden plötsligt en dag (känns det som!) har alldeles för stor förväntan på en viss uppgift.  I värsta fall blir den helt blockerad och hör...

läs mer

Fikaträning

På den här bloggen har vi hitintills varit ganska bra på att beskriva den träning vi gör rent tekniskt (eller vi försöker vara bra på det i alla fall 🙂 ). Man kan nästan få intrycket av att vi tränar och tränar och liksom aldrig andas, som om vi aldrig låter våra...

läs mer
Apportering till vardag och fest
 

Kommande kurser


Alla kurser och kursanmälan hittar du på Klickerförlagets hemsida

Varukorg

Onlinekurs: Fem enkla steg för att uppnå perfekta avlämningar

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 3 359 andra, prenumerera du med.

Våra mest populära inlägg om

Slider
Slider
Slider