2018 – sorg, glädje, acceptans och ännu fler lärdomar

Ännu ett hundigt år ligger bakom oss! Ett omvälvande år med smärtsamma insikter och förluster men även stor glädje och nya, roliga utmaningar.

Alltid på språng - varför gå när man kan springa?
Seeker

För Elsas del rivstartade året med att hon blev förälder till en tvåbent valp, ja ett helt vanligt barn alltså. 😉 I takt med att lilla Viola utvecklades och hon började krypa var Elsas familj tvungna att ta ett väldigt jobbigt men ändå helt självklart beslut: att omplacera Seeker. Hans resursförsvar visade sig bli sämre i förhållande till barnet och situationen skulle kunna bli mycket farlig. Det blev dock en drömomplacering, Seeker hamnade i helt rätt sammanhang och hälsningarna från hans nya familj är översvallande.

Ludde 13,5 år gammal

Innan Seeker flyttade var Elsa även tvungen att ta adjö av farbror Ludde, hennes första golden, som fick somna in. <3

Elsa & Keen

Eftersom Elsa inte vill vara utan hundträningen började hon leta efter en unghund att jobba med och minsann om det inte blev en drömomplacering till! Labradoren Keen flyttade in på sensommaren; barnkär, busig, lekfull men med ett arbetsallvar som bådar gott för framtiden.

Johanna, Brie & Lena

I samband med påsken tog Lena ett första steg mot att förhoppningsvis börja föda upp cockrar och åkte till Finland för att välja en valp från Tasslas linjer. Lilla bedårande Miklaus Brie flyttade till Johanna i Sverige under sommaren och Lena har avelsrätten på en kull.

Quling

Lena fortsatte försöka hitta nycklar till sin cocker Quling som är en charmknutte med många olika egenskaper. Största utmaningen har varit att försöka hitta en gråskala i en hund som dels är en fullkomlig jaktgalen och dels otroligt känslig. Acceptans har varit ett ord som återkommit under året. Under året började Lena acceptera att hon kanske inte skulle klara av att få till det hon önskar med Quling, när det gäller jakten, och istället började hon fundera på att börja med specialsök med honom.

Lena & Tassla

Lena startade på några prov med Tassla och gick till pris ett par gånger. Hon startade även spaniel-SM med bonushunden Kat. Men lusten för prov avtog i takt med att lusten för jakt ökade. Under höstmånaderna var Lena och Tassla på ett 15-tal jakter och Lena börjar sakta men säkert utveckla sitt skytte.

Elsa, Keen, Lena & Kat på jakt i Skåne

Några av jakterna har vi kunnat vara med båda två, med varsin hund, och det har varit de roligaste dagarna den här hösten! Tassla letar upp fåglarna och Keen apporterar in dem när de skjutits. 🙂

Även i år har vi varit runt och hållit kurser både här och där. Vi har till exempel varit i Finland, Danmark, Norge, Schweiz, England – och i Sverige förstås. Nytt för i år har varit att vi har hållit livewebinar på engelska och så har vi utökat våra onlinekurser på både svenska och engelska.

2019 önskar vi blir ett mer vilsamt år, i alla fall känslomässigt. Ett år med mycket rolig träning, ännu fler jakter, kanske några provstarter och vi hoppas slippa smärtsamma avsked detta år. Vi hoppas utvecklas ännu mer som förare och instruktörer och vi hoppas få vara en del av andras utveckling – både ”vanliga” elever men också elever på vår instruktörsutbildning som vi tänker köra under 2019 igen.

Tack för i år alla bok- och bloggläsare, onlinekursare, IRL–kursare, samarbetspartners och hundar! Vi önskar att alla era drömmar med hundarna slår in och att ni får ett riktigt fint 2019. <3

Lena & Elsa med flocken:
(fr vänster) Tassla, Quling, Totte, Keen och Diesel

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg